Cheesecake MAFINI

Objavljeno: 09.12.2024

Cheesecake MAFINI

(LCHF/KETO – brez glutena in brez sladkorja)


RECEPT - Sestavine:

  • 4 jajca
  • 400 g kremnega sira
  • 100 g sladke smetane
  • 50 g mascarpone sira
  • 50 g mandljeve moke
  • 2 žlici eritritola (približno 50 g – prilagodi količino po okusu glede na želeno sladkost)
  • vanilijeva aroma po okusu

    Postopek:

  1. Vse sestavine zmešaj v gladko maso.
  2. Maso razdeli v modelčke za mafine. Priporočam, da modelčke rahlo premažeš z maslom, da se mafini ne primejo – to je odvisno od vrste modelčkov, ki jih uporabljaš.
  3. Mafine peči v pečici segreti na 180 °C približno 30–40 minut (čas peke prilagodi glede na tvojo pečico).

    Nasvet: Najlepši učinek dosežeš s pravimi mafin modelčki. Če jih še nimaš, ti svetujem nakup silikonskih modelčkov v obliki potičk, ki bodo mafine naredili še privlačnejše.


    Ideja za variacijo: Naslednjič bom v maso dodala še malo začimbe ali svežega pehtrana in jo zlila v modelčke za mini potičke – tako bom pripravila čudovite božične pehtranove potičke.


    Lepo peko ti želim!

Eva