LCHF krofi

Objavljeno: 09.02.2018

LCHF Krofi – Okusna Pustna Poslastica Brez Slabe Vesti

Pustni čas ne pomeni nujno sladkornih bomb! S temi rahlimi, puhastimi LCHF krofi boste uživali brez pregrehe, saj ne vsebujejo rafiniranega sladkorja ali pšenične moke. So preprosti za pripravo in čudovito hrustljavi z bogatim čokoladnim oblivom.

Sestavine:

Testo:

  • 60 g razmaščene mandljeve moke (ali mešanica mandljeve in kokosove moke)

  • 80 g eritritola

  • 1 žlica indijskega trpotca

  • 1 žlička sode bikarbone (za dodatno rahlost, lahko tudi izpustite)

  • 1 ščep soli

  • 2 žlici ruma ali rumove arome

  • 4 jajca

  • 125 ml kokosove kreme ali grškega jogurta ali kisle smetane

  • 50 g hladno stiskanega kokosovega olja

Obliv in dekoracija:

  • Temna čokolada

  • Maslo ali kokosovo olje

  • Eritritol v prahu

  • Kokosovi kosmiči za posip

Postopek priprave

  1. Priprava testa: V eni posodi zmešajte vse suhe sestavine. V drugi posodi stepite jajca, dodajte kokosovo kremo in stopljeno kokosovo olje. Suhe in mokre sestavine združite ter dobro premešajte. Testo pustite počivati 30 minut.

  2. Peka krofov: Pečico segrejte na 175 °C. Silikonski model za krofe premažite s kokosovim oljem ali maslom in napolnite modelčke malo čez polovico. Pecite 13–15 minut, nato jih pustite rahlo ohladiti.

  3. Priprava čokoladnega obliva: V kozici stopite temno čokolado z maslom ali kokosovim oljem. Pečene krofe pomočite v stopljeno čokolado, potresite s kokosovimi kosmiči in posujte z eritritolom v prahu.

  4. Postrežba: Krofe pustite, da se čokolada nekoliko strdi in so pripravljeni.

Uživajte v hrustljavih in dišečih LCHF krofih, ki bodo razveselili vaše brbončice.