Najhitrejša izvedba kruhkov so lchf toast kruhki.
Kupim cela mešana semena ali pa namešam različna semena, ki jih imam doma na zalogi... Sončnična semena, bučna semena, najbolj pogosto pa uporabim lanena semena ali oreščke: mlete mandlje, orehe, lešnike.
Recept: 2 jajci, 120 g kremnega sira, 100-150 g mletih oreščkov (semen), pol žličke soli.
Najprej semena zmeljem, potem dodam 2 jajci in kremni sir ter žličko soli. Ponovno zmeljeljem v mešalniku do želene gostote, prelijem v hladen toaster z dvema žar ploščama in pečem dokler se zmes ne odlima od plošč. Pečenje traja približno 10 minut. Če odprete žar prej bo zmes surova in pocasta in preprosto kruhki ne bodo tako dobri. Kruhki morajo biti dovolj zapečeni. Nato lahko kruhke narežete na poljubno velikost, jih obložite kot toast in ponovno zapečete ali pa jih uporabite za različne namaze in prilogo k jedem na žlico.
Zadnje čase pa zmes prelijem v pekač za vpečico in spečem v pečici na 170 -180 °C 20 minut peke. Za lažjo razporeditev, na pekač, razmažem maso med dva peki papirja ali z rokami ali z lesenim valjarjem.
