Marmorne - mini potičke - brez sladkorja in brez moke ❤

Objavljeno: 07.12.2023

Sestavine za temno zmes:


  • 150 g temne čokolade (lahko tudi čokolade s stevijo ali eritritolom)
  • 80 g masla
  • 4 jajca (1 celo, 3 ločena)
  • 2–3 žlice eritritola
  • Rumova aroma po okusu

    Sestavine za belo zmes (nadev):


  • 300 g sirnega namaza (npr. Philadelphia)
  • 1 jajce
  • 2 žlici eritritola

    Priprava:

  1. Priprava temne zmesi:
  • Čokolado nalomi in stopi nad paro. Ko je čokolada popolnoma stopljena, vanjo dodaj maslo in mešaj, dokler se maslo povsem ne stopi in zmes postane gladka.

  • Loči beljake treh jajc od rumenjakov. Iz beljakov stepaj čvrst sneg.

  • V drugi posodi zmešaj rumenjake, eno celo jajce, eritritol ter zmes čokolade in masla. Vse skupaj temeljito premešaj.

  • Na koncu nežno vmešaj še stepene beljake. Z lopatico premešaj toliko, da se sestavine povežejo, in pazi, da zmes ostane zračna.


    1. Priprava bele zmesi (nadeva):
  • V ločeni posodi zmiksaj sirni namaz, jajce in eritritol, dokler ne dobiš gladke in kremne mase.


  1. Sestavljanje in peka:
  • Polovico temne zmesi razporedi v modelčke za muffine.
  • Na vrh dodaj plast bele zmesi. Po želji na vrh bele zmesi vlij še malo preostale temne zmesi za lepši videz.
  • Pečico segrej na 170 °C in peci približno 30–35 minut, dokler se pecivo ne zapeče, robovi pa rahlo odstopijo od modelčkov.


    Namig: Po peki počakaj, da se muffini nekoliko ohladijo, saj bo tako bela zmes lepo utrjena in okusi bodo bolj izraziti.


    Želim ti čudovito sladkanje! ❤

    Eva