Zelenjavne priloge

Objavljeno: 21.07.2017

Večkrat ob svojem svetovanju opažam, da ljudje preprosto pozabijo na zelenjavo. Ali je niso vajeni ali pa se res preprosto ob vsem današnjem hitenju ne spomnijo nanjo. Stereotipno slovensko kosilo je sestavljeno iz mesa in krompirja pa še malo solate in je zadeva zaključena. Krompirjev pire preprosto zamenjamo za brokolijev, cvetačni, kolerabni, korenčkov pire in druge zelenjavne pireje. Namesto pečenega krompirja narežemo paprike, bučke, jajčevce, avokado in ostalo zelenjavo ter pečemo na žlici hladno stiskanega oljčnega olja, kokosovi maščobi ali svinjski masti. Vse maščobe niso slabe in so bistvene za naše telo. Več o maščobah povem v drugi objavi. Če se vam zelenjava upira in je ne jeste prav pogosto, predlagam dodati košček masla, žlico kisle smetane, primerno količino soli in ostalih začimb. Zelenjavo poskusite večkrat po malo. Če je vaš cilj zdrava prehrana in zdravo telo, je zelenjava res zelo dober vir vitaminov in mineralov pa še nizko kalorično vrednost ima.